Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig en anpassad upplevelse samt för att mäta trafik. Genom att fortsätta använda tjänsten accepterar du sättet vi använder kakor på.
Att hyra husbil och husvagn i coronatider

I dessa coronatider har vi fått många frågor kring hur det funkar att hyra husbil eller husvagn på housecar.se. Samtidigt är det många som påpekar att en husbils- eller husvagnssemester i Sverige måste vara det tryggaste sättet att semestra oavsett tid på året. Läs mer om vår policy och hur vi ser på detta nedan.

Först och främst: våra ägares och hyrares hälsa är det viktigaste för oss och det är viktigt att följa de regler och rekommendationer som myndigheterna ger och framförallt ska du inte resa om du är sjuk. Vi finns här för dig om du har några frågor.

Husbil och husvagn, ett tryggt sätt att resa på?

Anser myndigheterna att alla ska stanna hemma bör du givetvis göra detta. Men tillåts du att resa så har husbil och husvagn stora fördelar i dessa tider jämfört med många andra resesätt:

  • Möjlighet till avskildhet. Du kan anpassa dig till den rådande situationen och hålla den sociala distansen som situationen kräver.
  • Du har ditt eget badrum, sovrum och kök med dig som bara du har tillgång till.
  • Frihet att åka till nya platser samtidigt som du kan undvika att utsätta dig själv och andra för onödiga risker som andra sätt att resa kan innebära.
  • Semestra med dem du vill och känner dig trygg med.
Familj på husbilssemester

Tips till resan

Här är några tips för vad du bör tänka på lite extra just nu när du reser:

  • Lyssna på myndigheterna och deras rekommendationer.
  • Ta med dig de förnödenheter du behöver. Hamstra inte i onödan men se till att ta med dig lite extra vatten, handsprit och mat så att du klarar dig på egen hand och inte behöver göra onödiga stopp på vägen.
  • Se till att gasbehållare och batteri är fyllda så klarar du dig bra. Ta gärna med solceller för att kunna ladda telefoner och annan utrustning.
  • Stanna och övernatta där du känner dig trygg. Se bara till att följa de lagar och regler som gäller kring var du får övernatta. På husbilsplats.se husbilsplats.se hittar du husbilsplatser runt om i Sverige.
  • Ta med dig lite extra aktiviteter som brädspel, filmer och böcker så att du kan roa dig och ditt resesällskap.
Husvagn

Vanliga frågor

Vad händer om jag blir sjuk?

Är du sjuk och inte kan resa kan du avboka enligt vår avbokningspolicy som du hittar i användarvillkoren. Vi rekommenderar istället att du försöker boka om resan. Prata med ägaren och meddela oss hur ni vill göra.

Kan jag avboka?

Du kan avboka enligt vår avbokningspolicy som du hittar i användarvillkoren. Vi rekommenderar dig att istället försöka boka om resan. Kontakta ägaren och kom fram till hur ni vill göra och meddela oss. Vi tar nu inte ut någon avgift för att boka om en bokning. Ägarna är trevliga och hjälpsamma människor som vill väl och att ha en resa att se fram emot kan vara väldigt trevligt i dessa tider.

Får jag resa?

Vi tar inte ställning till huruvida du bör avstå från resa eller inte, vi hänvisar istället till Folkhälsomyndigheten för resor inom Sverige och Sweden abroad för utlandsresor.

Precis som ni hoppas vi att detta ska lugna ner sig så fort som möjligt och vi önskar er en trevlig husbils- eller husvagnssemester. Vi ses där ute, men på avstånd :)

Har du några funderingar?

Kika under Frågor & svar eller kontakta oss om du undrar något. Se supportens öppettider .